Besturingstechnicus › Eska

Besturingstechnicus

Posted at 17 August 2018

Weet jij je raad met Simatic S5 en S7 componenten en is het voor jou “altijd een feest” om deze zo optimaal mogelijk in te richten en te programmeren? Dan zijn wij op zoek naar jou. “We’re in, are you?”  
 

Wie zijn wij?

Eska is de wereldmarktleider in de markt voor karton. Eska is van oudsher een traditioneel productiebedrijf, maar is zich volop aan het ontwikkelen. In november 2016 heeft Eska de Groninger Ondernemersprijs op overtuigende wijze gewonnen waarmee we met recht kunnen zeggen dat het een voorrecht is om voor Eska te mogen werken. Uit 100% gerecycled papier maakt Eska meer dan 250.000 ton karton in twee fabrieken in Hoogezand en Sappemeer. Daarnaast heeft Eska snij- en distributiecentra in Virginia (USA), Milaan en Barcelona. Eska karton wordt onder andere gebruikt voor boeken (o.a. Harry Potter boeken), ordners, puzzels en luxe verpakkingen. Zo wordt het karton voor de luxe verpakkingen van o.a. Gucci bij Eska gemaakt.  
 

Wat ga je doen als besturingstechnicus?

Als besturingstechnicus schrijf jij software voor de installaties binnen de muren van Eska. Daarnaast stel jij de software in bedrijf en los je in samenwerking met de storingsmonteurs complexe storingen op indien deze zich voordoen. Je draagt modificatie-voorstellen aan en implementeert de wijzigingen van deze voorstellen indien deze goedgekeurd worden. Als besturingstechnicus ben je verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud, de ontwikkeling en optimalisatie van PLC programmatuur (Siemens S5 en S7) in de fabriek, waarbij je ervoor zorgt dat de documentatie  up to date is. Ook houd jij je bezig met verschillende optimalisatieprojecten. In deze projecten ben je gebonden aan strakke planningen en deadlines, en zal je snel en zorgvuldig moeten kunnen handelen. Je draagt bij aan het continu verbeteren van machinebesturingen onder supervisie van de afdeling TD. Je bent verantwoordelijk voor het instellen van de machinebesturingen en het overdragen aan productie en TD medewerkers, alsmede het geven van technische ondersteuning bij het in bedrijf stellen van machines en installaties. Daarnaast zorg je voor kennisoverdracht om het kennisniveau van de onderhouds- en productiemedewerkers op peil te brengen.  
 

Over de afdeling:

Je werkt binnen de afdeling samen met 2 besturingstechnici en hebt nauw contact met collega’s uit de productie en de technische dienst. Je rapporteert in deze functie aan de Automation Engineer.  

Functie-eisen:

 • HBO werk- en denkniveau. Een afgeronde opleiding op het gebied van Mechatronica of Elektro. 
 • Kennis van meet- en regeltechniek. 
 • Kennis van PLC-systemen (o.a. Siemens S7) en communicatiesystemen (o.a. Profibus en Profinet).  
 • Kennis en ervaring met Scada of DCS systemen is een pré. 
 • Ervaring in een productie-omgeving is een pré.   
 • Kennis en beheer van industrieel netwerk (switches, glasvezel e.d.). 
 • Enige kennis van moderne talen in woord en geschrift (Nederlands, Engels en Duits).  

Dit ben jij:

 • Je bent zelfstandig en neemt initiatief.  
 • Je bent stressbestendig en weet de juiste prioriteiten te stellen. 
 • Je bent nauwkeurig en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Je pakt nieuwe dingen snel op en kunt snel je weg vinden in een nieuwe organisatie. 

Wat bieden wij?

Wij bieden je een inhoudelijke aantrekkelijke functie met voldoende uitdaging, ontwikkelingsmogelijkheden en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Fulltime dienstverband. 

Vragen of belangstelling?

Stuur je CV en sollicitatiebrief vóór 30 augustus 2018 naar: m.dejong@eska.com. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op met mevrouw M. (Marja) de Jong (0598318302). 
 
Voor meer informatie over Eska verwijzen we naar onze website: www.eska.com