Continuous Improvement Manager › Eska

Continuous Improvement Manager

Posted at 17 December 2018

Ben jij continu bezig met het verbeteren van processen? Beschik jij over een sterk probleemoplossend vermogen en ben jij analytisch en communicatief sterk? Wij dagen je uit om deze kwaliteiten tot uiting te laten komen in de functie van Continuous Improvement Manager. We’re in, are you?”  
 

Wie zijn wij?

Eska is de wereldmarktleider in de markt voor karton. Eska is van oudsher een traditioneel productiebedrijf, maar is zich volop aan het ontwikkelen. In november 2016 heeft Eska de Groninger Ondernemersprijs op overtuigende wijze gewonnen waarmee we met recht kunnen zeggen dat het een voorrecht is om voor Eska te mogen werken. Uit 100% gerecycled papier maakt Eska meer dan 275.000 ton karton in twee fabrieken in Hoogezand en Sappemeer. Daarnaast heeft Eska snij- en distributiecentra in Virginia (USA), Milaan en Barcelona. Eska karton wordt onder andere gebruikt voor boeken (o.a. Harry Potter boeken), ordners, puzzels en luxe verpakkingen. Zo wordt het karton voor de luxe verpakkingen van o.a. Gucci bij Eska gemaakt.  
 

Wat ga je doen als Continuous Improvement Manager?

Als Continuous Improvement Manager houd je je bezig met het faciliteren, uitrollen en optimaliseren van het Eska-verbeterprogramma en bewaak je daarnaast de uitvoering hiervan. Tevens zal je, in nauwe samenwerking met het lijnmanagement, werken aan het verder ontwikkelen van de verbetercultuur binnen Eska middels toepassing van o.a. Lean Six Sigma methodieken en Operational Excellence. Je kunt snel schakelen en je pragmatische aanpak in combinatie met je heldere communicatie dragen bij aan de ontwikkeling van medewerkers op het niveau van continu verbeteren. Zodanig dat zowel op korte als lange termijn aantoonbare duurzame verbeteringen van de bedrijfsresultaten tot stand komen, alsmede de resultaten die zullen leiden tot de verbetering van de processen, ontwikkelde medewerkers, kostenbesparing en een hoge mate van klanttevredenheid. Met behulp van je kennis, ervaring en enthousiasme weet je collega’s hierin mee te nemen om zo gezamenlijk invulling te kunnen geven aan succesvolle afronding en borging van de diverse (verbeter)trajecten. Op basis van jouw expertise en advies zorg je er samen met je team voor dat de strategie van Eska omgezet wordt in realistische doelen met duidelijke KPI’s. Met de leidinggevenden van de verschillende afdelingen zorg je ervoor dat er per afdeling voor de korte en lange termijn doelen en KPI’s vastgesteld worden. In deze functie geef je leiding aan de  Sr. Reliability Engineer, de Sr. Projectleider en de Jr. Operations Research Analyst. 

Functie-eisen

 • Een afgeronde HBO- dan wel WO-opleiding in een bedrijfskundige richting.   
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare rol.  
 • Je hebt kennis en ervaring met verandermanagement in een vergelijkbare productie-omgeving.  
 • Je hebt bent ervaren in TPM, Lean, Six Sigma en 5S. Daarnaast heb je ervaring met verbeter projecten, bij voorkeur ook met lean en/of six sigma implementatie.  
 • (Master)Black Belt-certificaat is een pré.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zowel in woord als geschrift. 
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Dit ben jij:

 • Je bent in staat om theoretische modellen om te zetten naar praktische implementatie.
 • Je bent een teamplayer en ervaren in het coachen en faciliteren van teams/medewerkers.  
 • Je bent resultaatgericht, je bent in staat om overzicht te houden, de juiste prioriteiten te stellen en verbeteringen te realiseren.  
 • Je hebt een sterk probleemoplossend vermogen en bent analytisch sterk waardoor je in staat bent om grote hoeveelheden informatie te verwerken en hoofd- en bijzaken te scheiden.  
 • Je ziet hoe je processen kan verbeteren en mensen en middelen efficiënter kan inzetten. 

Wat bieden wij?

We bieden je een uitdagende functie met veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Afhankelijk van je functioneren zijn er mogelijkheden om in de toekomst door te groeien binnen de organisatie. Het betreft een fulltime dienstverband.  

Vragen of belangstelling?

Stuur je CV en sollicitatiebrief vóór 21 november 2018 naar: m.dejong@eska.com. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op met mevrouw M. (Marja) de Jong (0598318302). 
 
Een assessment kan onderdeel van de procedure uitmaken.  
 
Voor meer informatie over Eska verwijzen we naar onze website: www.eska.com