Maintenance Engineer › Eska

Maintenance Engineer

Posted at 11 November 2019

Vind jij het leuk om het onderhoud en de levensduur van de machines te optimaliseren waardoor er zo min mogelijk stilstanden zijn? Ben jij een echte teamplayer en weet je anderen te motiveren? Dan zijn wij op zoek naar jou. “We’re in, are you?”

Wie zijn wij?

Eska is de wereldmarktleider in de markt voor grafisch karton. Eska is van oudsher een traditioneel productiebedrijf, maar is zich volop aan het ontwikkelen waarbij de focus meer en meer op de luxe verpakkingen komt te liggen. Uit 100% gerecycled papier maakt Eska meer dan 275.000 ton karton in twee fabrieken in Hoogezand en Sappemeer. Daarnaast heeft Eska snij- en distributiecentra in Virginia (USA), Milaan en Barcelona. Eska karton wordt onder andere gebruikt voor boeken (o.a. Harry Potter boeken), ordners, puzzels en luxe verpakkingen (o.a. Gucci, Dalmore). Eska hecht veel waarde aan duurzaamheid. Naast het gerecycled papier wat wij als grondstof voor ons product gebruiken verbranden wij onze rejects. Wij gebruiken vervolgens de vrijgekomen warmte in ons proces en hoeven onze rejects niet af te voeren. Binnen Eska willen we de kennis en het gebruik van duurzame processen naar een nog hoger niveau tillen. Duurzaamheid is voor Eska een topprioriteit.

Wat ga je doen als Maintenance Engineer?

In de uitdagende rol van Maintenance Engineer ben je verantwoordelijk voor het analyseren, opstellen, actualiseren en beheren van onderhoudsconcepten en plannen om de productiedoelstellingen te realiseren. Daarnaast ben je continu bezig met het verbeteren van de machines en het optimaliseren van het onderhoud. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de stops en delegeert indien noodzakelijk werkzaamheden aan de klusleider. Tevens coördineer je de fysieke realisatie van modificatieprojecten aan productiemiddelen. Als Maintenance Engineer neem je deel aan het procesteam dat verantwoordelijk is voor alle aspecten van een machine inzake veiligheid, kwaliteit, productie, techniek en voor de OEE van de machines. Het is aan jou om in de “cultuur van doeners” de juiste balans te vinden tussen denken en doen. Je geeft in de functie van Maintenance Engineer functioneel leiding aan twee MGO’ers (machine gebonden onderhoudsmonteur).

Consignatie maakt deel uit van deze functie.

Over de afdeling:

Je werkt binnen de afdeling samen met een andere Maintenance Engineer en vier MGO’ers (waarvan 2 functioneel onder jou vallen). Je zult veel samenwerken en participeren bij overleggen met collega’s vanuit verschillende afdelingen, denk hierbij aan de ploegen, de Technische Dienst, werkvoorbereiding en het projectenbureau. Als Maintenance Engineer rapporteer je aan de Manager Techniek.

Functie-eisen:

 • Een afgeronde Hbo-opleiding bij voorkeur richting Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of Technische Bedrijfskunde.
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring met betrekking tot onderhoudsprocessen in de procesindustrie.
 • Kennis en ervaring met methoden en technieken voor onderhoud en revisie en arbeidsomstandigheden in de industrie. Zo heb je bv. ervaring met het inrichten en gebruik maken van een Maintenance Management Systeem (kennis van Ultimo is een pre).
 • Je hebt ervaring met het leiden van Event Maps en Root Cause Analysis.
 • Je hebt kennis van wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden in de industrie.
 • Kennis van de Engelse en Duitse taal is een pre.

Dit ben jij:

 • Je bent zelfstandig en neemt initiatief.
 • Je hebt een goed technisch inzicht in zowel elektrische als mechanische installaties.
 • Je bent een teamplayer en weet anderen te motiveren.
 • Je bent proactief en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.
 • Je bent resultaatgericht en in staat om snel weloverwogen beslissingen te nemen.
 • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt affiniteit met productieprocessen, bent pragmatisch en analytisch ingesteld. Je bent in staat om patronen te herkennen en hierop in te spelen.

Wat bieden wij?

We bieden je een zelfstandige, uitdagende functie met veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Afhankelijk van je functioneren zijn er mogelijkheden om in de toekomst door te groeien binnen de organisatie. Het betreft een fulltime dienstverband.

Vragen of belangstelling?

Stuur je CV en sollicitatiebrief vóór 11 november 2019 naar: m.dejong@eska.com. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op met mevrouw M. (Marja) de Jong (0598-318302).

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Voor meer informatie over Eska verwijzen we naar onze website: www.eska.com