Hoofd Boekhouding › Eska

Hoofd Boekhouding

Posted at 22 October 2017

Ben je toe aan een volgende stap in je carrière en wil je jezelf verder ontwikkelen binnen je vakgebied dan ben je bij Eska aan het juiste adres. “We’re in, are you?” 

Wie zijn wij?

Eska is de wereldmarktleider in de markt voor grafisch karton. Eska is van oudsher een traditioneel productiebedrijf, maar is zich volop aan het ontwikkelen. Vorig jaar november heeft Eska de Groninger Ondernemersprijs op overtuigende wijze gewonnen waarmee we met recht kunnen zeggen dat het een voorrecht is om voor Eska te mogen werken. Uit 100% gerecycled papier maakt Eska meer dan 250.000 ton karton in twee fabrieken in Hoogezand en Sappemeer. Daarnaast heeft Eska distributiecentra in Virginia (USA), Milaan en Barcelona. Eska karton wordt onder andere gebruikt voor boeken (o.a. Harry Potter boeken), ordners, puzzels en luxe verpakkingen. Zo wordt het karton bijvoorbeeld voor luxe verpakkingen van o.a. Gucci bij Eska gemaakt. 

Werkzaamheden:

Als Hoofd Boekhouding ben je verantwoordelijk voor het vastleggen, analyseren, interpreteren en bewaken van de financiële gegevens. Eska gaat de komende periode verschillende projecten starten waarin je een belangrijke rol gaat spelen. Hierbij kun je denken aan de vervanging van verschillende (financiële) applicaties en de verdere professionalisering van Eska. Je lokaliseert de oorzaken van knelpunten en bedenkt en implementeert verbeterde procedures. Daarnaast bewaak je de kwaliteit van de afdeling. Zo zorg je ervoor dat de rapportages juist zijn opgesteld. Je bent verantwoordelijk voor de jaarafsluiting en hebt hierover contact met de accountant. Samen met de controller stel je de maand- en jaarrapportages op. Je bent binnen de afdeling Finance verantwoordelijk voor drie financiële medewerkers in Nederland en onderhoudt contact met de buitenlandse vestigingen.

Functie-eisen:

 • Je beschikt over een afgeronde HBO- of WO-opleiding in een financiële of bedrijfseconomische richting.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met financiële en boekhoudkundige processen, bij voorkeur in een internationale productieomgeving.
 • Je hebt een sterke affiniteit met ICT en kan goed overweg met Microsoft-office applicaties en ERP pakketten.
 • Je hebt kennis van de administratieve organisatie, interne controle en bent bekend met valutamanagement. 
 • Je beheerst de Engelse en Duitse taal zowel in woord als geschrift. 

 

Dit ben jij:

 • Je bent gedreven en bereid om jezelf verder te ontwikkelen.
 • Je opereert klant- en resultaatgericht en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk).
 • Je bent analytisch en kunt conceptueel denken.
 • Je bent zelfstandig, stressbestendig en proactief.
 • Je bent in staat om processen te evalueren en te optimaliseren.
 • Je weet goed wat er binnen en buiten de organisatie speelt op je vakgebied, zeker ten aanzien van de toenemende automatisering.
 • Je bent punctueel en hebt een goed cijfermatig en analytisch inzicht.
 • Je beschikt over leidinggevende kwaliteiten, je weet medewerkers te ontwikkelen en te motiveren. 

Wat bieden wij?

Wij bieden je een inhoudelijke aantrekkelijke functie met voldoende uitdaging en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Het betreft een fulltime dienstverband. 

Vragen of belangstelling?

Voor vragen kun je contact opnemen met de afdeling HR, telefoon 0598 – 318 302.
Wanneer je geïnteresseerd bent kun je je CV en motivatie gericht aan mevrouw M. de Jong, Junior HR-adviseur, sturen naar: m.dejong@eska.com.