Proces Engineer › Eska

Proces Engineer

Posted at 6 December 2019

Vind jij het leuk om productieprocessen te verbeteren? Heb je een echte hands-on en een proactieve mentaliteit? Dan zijn wij op zoek naar jou. “We’re in, are you?”

Wie zijn wij?

Eska is de wereldmarktleider in de markt voor grafisch karton. Eska is van oudsher een traditioneel productiebedrijf, maar is zich volop aan het ontwikkelen waarbij de focus meer en meer op de luxe verpakkingen komt te liggen. Uit 100% gerecycled papier maakt Eska meer dan 275.000 ton karton in twee fabrieken in Hoogezand en Sappemeer. Daarnaast heeft Eska snij- en distributiecentra in Virginia (USA), Milaan en Barcelona. Eska karton wordt onder andere gebruikt voor boeken (o.a. Harry Potter boeken), ordners, puzzels en luxe verpakkingen (o.a. Gucci, Dalmore). Eska hecht veel waarde aan duurzaamheid. Naast het gerecycled papier wat wij als grondstof voor ons product gebruiken verbranden wij onze rejects. Wij gebruiken vervolgens de vrijgekomen warmte in ons proces en hoeven onze rejects niet af te voeren. Binnen Eska willen we de kennis en het gebruik van duurzame processen naar een nog hoger niveau tillen. Duurzaamheid is een topprioriteit voor Eska.

Wat ga je doen als Proces Engineer?

In de functie van Proces Engineer ondersteun je de Productiemanager en de ploegleiders met het structureel verbeteren van de machine performance. Je bent actief betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Je definieert mogelijkheden voor optimalisatie en werkt deze uit in verbetervoorstellen. Als Proces Engineer leid je het functionele werkoverleg van het Procesteam en de papiermakersoverleggen, waarbij kennisuitwisseling en overdracht van informatie centraal staan.

Over de afdeling

Je werkt binnen de afdeling samen met de andere Process Engineers (5 collega’s).
Je zult veel samenwerken en participeren bij overleggen met collega’s vanuit verschillende afdelingen, denk hierbij aan de ploegen, de Technische Dienst en het projectenbureau. Als Proces Engineer rapporteer je aan de Productiemanager.

Functie-eisen

  • Een afgeronde Hbo-opleiding bij voorkeur Chemische Technologie/ Procestechnologie.
  •  Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met het werken in een productie-omgeving.
  • Kennis en ervaring met 6 sigma en lean. Daarnaast is het gewenst dat je ervaring hebt met het werken in projecten.
  • Kennis van de Engelse en Duitse taal (in woord en geschrift).

Dit ben jij

  • Je bent zelfstandig en neemt initiatief.
  • Je bent een teamplayer en weet anderen te motiveren.
  • Je bent proactief en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.
  • Je bent resultaatgericht en in staat om snel weloverwogen beslissingen te nemen.
  • Je hebt affiniteit met productieprocessen, bent pragmatisch en analytisch ingesteld. Je bent in staat om patronen te herkennen en hierop in te spelen.

Wat bieden wij?

We bieden je een zelfstandige, uitdagende functie met veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Afhankelijk van je functioneren zijn er mogelijkheden om in de toekomst door te groeien binnen de organisatie. Het betreft een fulltime dienstverband.

Vragen of belangstelling?

Stuur je CV en sollicitatiebrief vóór 14 oktober 2019 naar: m.dejong@eska.com. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op met mevrouw M. (Marja) de Jong (0598-318302).

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.