Manager Energie & Milieu › Eska

Manager Energie & Milieu

Posted at 21 March 2018

Ben je toe aan een volgende stap in je carrière en wil je jezelf verder ontwikkelen binnen je vakgebied dan ben je bij Eska aan het juiste adres. “We’re in, are you?” 

Wie zijn wij?

Eska is de wereldmarktleider in de markt voor grafisch karton. Eska is van oudsher een traditioneel productiebedrijf, maar is zich volop aan het ontwikkelen. Vorig jaar november heeft Eska de Groninger Ondernemersprijs op overtuigende wijze gewonnen waarmee we met recht kunnen zeggen dat het een voorrecht is om voor Eska te mogen werken. Uit 100% gerecycled papier maakt Eska meer dan 250.000 ton karton in twee fabrieken in Hoogezand en Sappemeer. Daarnaast heeft Eska distributiecentra in Virginia (USA), Milaan en Barcelona. Eska karton wordt onder andere gebruikt voor boeken (o.a. Harry Potter boeken), ordners, puzzels en luxe verpakkingen. Zo wordt het karton voor de luxe verpakkingen van o.a. Gucci bij Eska gemaakt. 

Werkzaamheden

Ben jij in staat om met je kritische blik en scherp analyserend vermogen, alle afdelingen van Eska uit te dagen om het elke dag weer beter te gaan doen? Ben je een sterke motivator en jaag je daarmee anderen op tot uitzonderlijke prestaties? En hou je van het inrichten van gestroomlijnde processen die anderen helpen om hun werk elke dag beter en efficiënter te doen? Dan ben jij de nieuwe Manager Energie en Milieu die wij zoeken! Het doel van deze functie is het systematisch verbeteren en borgen van de arbeidscultuur op het gebied van QESH binnen de diverse afdelingen van Eska. Je levert als specialist op het gebied van Energie en Milieu een belangrijke bijdrage bij het vaststellen en bereiken van de QESH doelstellingen. Gezamenlijk met de andere QESH-collega’s ben je in staat om ook in de overige werkgebieden toegevoegde waarde te leveren. Je bent verantwoordelijk voor het beheer van het managementsysteem voor Energie en Milieu. Daarnaast draag je zelfstandig zorg voor noodzakelijke of wenselijke aanpassingen van procedures en werkwijzen op basis van gestelde doelen en/of gewijzigde omstandigheden zoals wetgeving. Je stelt rapportages op voor alle denkbare stakeholders, beoordeelt prestaties en verbetervoorstellen en kan specifiek technische energie- en milieuadviezen geven aangaande technische en organisatorische projecten. Het aanvragen en verkrijgen van vergunningen behoort tot je kerntaken. Verder vertegenwoordig je Eska in werkgroepen van branchegenoten, belangenbehartigers en overheid. 

Over de afdeling

Je maakt deel uit van de QESH afdeling en rapporteert aan de Manager QESH. Op dit moment werken verder nog op de afdeling QESH, een HSQ-manager en vijf collega’s op de afdeling QIA.

Functie-eisen

- HBO diploma, met een achtergrond in energie- en milieumanagement.
- Minimaal 4 jaar ervaring in een productieomgeving, waarvan minimaal 2 jaar als
  QESH-functionaris.
- Kennis van wet- en regelgeving aangaande relevante QESH gerelateerde onderwerpen.
- Kennis en ervaring met QESH managementsystemen (ISO: 9001, 14001, 50001)
- Afgeronde opleidingen op het gebied van Arbo veiligheid (MVK/HVK) en kennis van
   ISO 45001, is een pré.

Dit ben jij

- Je bent communicatief en sociaal vaardig (zowel mondeling als schriftelijk).
- Je bent zorgvuldig en doortastend.
- Je bent zelfstandig.
- Je bent vasthoudend en stressbestendig.
- Je pakt nieuwe dingen snel op en kunt snel je weg vinden in een nieuwe organisatie.
- Je signaleert kansen en onderneemt actief actie. 

Wat bieden wij?

Wij bieden je een inhoudelijke aantrekkelijke functie met voldoende uitdaging, ontwikkelingsmogelijkheden en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Fulltime dienstverband. 

Vragen of belangstelling?

Voor vragen kun je contact opnemen met de afdeling HR, telefoon 0598 – 318 302.
Wanneer je geïnteresseerd bent kun je je CV en motivatie gericht aan mevrouw
M. de Jong, Junior HR-adviseur, sturen naar: m.dejong@eska.com.

Voor meer informatie over Eska verwijzen wij je naar onze website: www.eska.com.

Een assessment kan onderdeel van de sollicitatieprocedure uitmaken.