Supply Chain Engineer › Eska

Supply Chain Engineer

Posted at 6 December 2019

Zit het verbeteren en optimaliseren van processen in jouw DNA? Wacht jij niet af, maar breng jezelf actief veranderingen op gang. Dan zijn wij op zoek naar jou! We’re in, are you?” 

Wie zijn wij?

Eska is de wereldmarktleider in de markt voor massief karton. Eska is van oudsher een traditioneel productiebedrijf, maar is zich volop aan het ontwikkelen waarbij de focus meer en meer op de luxe verpakkingen komt te liggen. Uit 100% gerecycled papier maakt Eska meer dan 275.000 ton karton in twee fabrieken in Hoogezand en Sappemeer. Daarnaast heeft Eska snij- en distributiecentra in Virginia (USA), Milaan en Barcelona. Eska karton wordt onder andere gebruikt voor boeken (o.a. Harry Potter boeken), ordners, puzzels en luxe verpakkingen (o.a. Gucci, Dalmore). Eska hecht veel waarde aan duurzaamheid. Naast het gerecycled papier wat wij als grondstof voor ons product gebruiken verbranden wij onze rejects. Wij gebruiken vervolgens de vrijgekomen warmte in ons proces en hoeven onze rejects niet af te voeren. Binnen Eska willen we de kennis en het gebruik van duurzame processen naar een nog hoger niveau tillen. Duurzaamheid is voor Eska een topprioriteit.  

Wat ga je doen als Supply Chain Engineer?

Als Supply Chain Engineer maak je onderdeel uit van de afdeling Supply Chain & Converting. Je werkt nauw samen met de Manager Supply Chain en ondersteunt hem waar nodig. Eska is op dit moment volop in ontwikkeling. Ook de afdeling Supply Chain is zich volop aan het ontwikkelen en kijkt naar een verdere professionalisering op het gebied van grondstofplanning, productieplanning en beheersing en aansturing van de voorraad gereed product en grondstoffen. Binnen Eska zijn een aantal projecten op het gebied van Supply Chain en ICT reeds opgestart en staan een aantal projecten klaar om opgestart te worden. Als Supply Chain Engineer ben je projectleider en tegelijkertijd een klankboard voor je collega’s. Zo kom je actief met verbetervoorstellen en ben je in staat om deze verbetervoorstellen te implementeren. In 2020 willen we een nieuwe planningsmodule voor de afdeling Converting in Nederland en de USA implementeren. Samen met de collega’s in Nederland en de USA en met onze softwareleverancier ga jij dit project managen. Daarnaast willen we onze voorraden nog beter beheersen. Zo willen we het proces rondom afstemming van de marktvraag en de beschikbare productiecapaciteit naar een next level brengen. Jij hebt hier als Supply Chain Engineer een belangrijke rol in. Verder verwachten we van jou dat je KPI’s (Key Performance Indicator) voor de afdeling ontwikkelt en deze monitort.  
Je rapporteert in deze functie aan de Manager Supply Chain. 

 

Functie-eisen:

 • Een afgeronde HBO- dan wel WO-opleiding richting Supply Chain & Operations. 
 • Jij hebt 3 tot 5 jaar werkervaring in een productiebedrijf in een soortgelijke functie. 
 • Je hebt kennis en ervaring met Excel, Word en affiniteit met data analyse. 
 • Je hebt kennis van logistieke processen. Kennis van Power BI is een pre.
 • Goede kennis van de Engelse taal (in woord en geschrift).

Dit ben jij:

 • Uiteraard ben je goed in plannen en organiseren. 
 • Je bent analytisch sterk en daardoor in staat om grote hoeveelheden informatie te verwerken en hoofd- en bijzaken te scheiden. 
 • Je ziet hoe je processen kan verbeteren en mensen en middelen efficiënter kan inzetten. 
 • Je wacht niet af en brengt zelf actief veranderingen op gang, ook sta je open voor ideeën van anderen. 
 • Je stemt alle processen af met de betrokken afdelingen en bent duidelijk in je communicatie. Je bent resultaatgericht, ondernemend en besluitvaardig en je neemt verantwoordelijkheid. 
 • Je hebt affiniteit met productie- en logistieke processen, bent pragmatisch maar ook analytisch ingesteld. Je bent in staat om patronen te herkennen en hierop in te spelen. 
 • Je vindt het leuk om in een informele organisatie te werken waarbij je contact hebt met mensen in het binnen- en buitenland. 

Wat bieden wij?

We bieden je een uitdagende functie met veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Afhankelijk van je functioneren zijn er mogelijkheden om in de toekomst door te groeien binnen de organisatie. Het betreft een fulltime dienstverband. 

 

Vragen of belangstelling?

Stuur je CV en sollicitatiebrief vóór 9 december 2019 naar: m.dejong@eska.com. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op met mevrouw M. (Marja) de Jong (0598318302).

Een assessment kan onderdeel van de procedure uitmaken. 

Voor meer informatie over Eska verwijzen we naar onze website: www.eska.com