Supply Chain Specialist › Eska

Supply Chain Specialist

Posted at 17 August 2018

Ben jij op zoek naar een kans om je carrière te starten in een internationaal bedrijf? Wij dagen je uit om je talenten te ontdekken in de functie van Supply Chain Specialist. We’re in, are you?”

Wie zijn wij?

Eska is de wereldmarktleider in de markt voor karton. Eska is van oudsher een traditioneel productiebedrijf, maar is zich volop aan het ontwikkelen. In november 2016 heeft Eska de Groninger Ondernemersprijs op overtuigende wijze gewonnen waarmee we met recht kunnen zeggen dat het een voorrecht is om voor Eska te mogen werken. Uit 100% gerecycled papier maakt Eska meer dan 250.000 ton karton in twee fabrieken in Hoogezand en Sappemeer. Daarnaast heeft Eska snij- en distributiecentra in Virginia (USA), Milaan en Barcelona. Eska karton wordt onder andere gebruikt voor boeken (o.a. Harry Potter boeken), ordners, puzzels en luxe verpakkingen. Zo wordt het karton voor de luxe verpakkingen van o.a. Gucci bij Eska gemaakt.  
 

Wat ga je doen als Supply Chain Specialist?

Als Supply Chain Specialist maak je onderdeel uit van de afdeling Supply Chain & Converting. Je werkt nauw samen met de Manager Supply Chain en ondersteunt hem waar nodig. De Supply Chain Specialist is een belangrijke schakel in het gehele orderproces als het gaat om het plaatsen en opvolgen van orders en het signaleren en oplossen van afwijkingen. Hierbij werk je nauw samen met de logistieke afdeling van onze buitenlandse vestigingen (Europa en USA). Ook ben je volop betrokken bij de ontwikkelingen op het gebied van capaciteit, voorraden, bestellingen, transport etc. Je komt actief met verbetervoorstellen op het gebied van productieplanning, capaciteitsplanning, distributieplanning en warehousing. Je bent daarnaast in staat als projectleider te fungeren om deze verbetervoorstellen ook daadwerkelijk te implementeren. Je ondersteunt het Supply Chain leadership team in de ontwikkeling van de afdeling. Tevens optimaliseer je het gebruik van IT-systemen in samenwerking met je naaste collega’s. Verder verwachten we van jou dat je KPI’s (Key Performance Indicator) voor de afdeling ontwikkelt en monitort waarbij een directe relatie te vinden is tussen de visie, missie en kerncompetenties van Eska. 

Functie-eisen:

 • Een afgeronde HBO- dan wel WO-opleiding richting Supply Chain & Operations.  
 • Je hebt kennis en ervaring met Excel, Word en Power BI. 
 • Je hebt kennis van logistieke processen.  
 • Goede kennis van de Engelse taal (in woord en geschrift).
 • Enige werkervaring is een pre.  

Dit ben jij:

 • Uiteraard ben je goed in plannen en organiseren.  
 • Je bent analytisch sterk en daardoor in staat om grote hoeveelheden informatie te verwerken en hoofd- en bijzaken te scheiden.
 • Je ziet hoe je processen kan verbeteren en mensen en middelen efficiënter kan inzetten.  
 • Je wacht niet af en brengt zelf actief veranderingen op gang, ook sta je open voor ideeën van anderen.  
 • Je stemt alle processen af met de betrokken afdelingen en bent duidelijk in je communicatie. Je bent resultaatgericht, ondernemend en besluitvaardig en je neemt verantwoordelijkheid.  
 • Je hebt affiniteit met productie- en logistieke processen, bent pragmatisch maar ook analytisch ingesteld. Je bent in staat om patronen te herkennen en hierop in te spelen. 

Wat bieden wij?

We bieden je een uitdagende functie met veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Afhankelijk van je functioneren zijn er mogelijkheden om in de toekomst door te groeien binnen de organisatie. Het betreft een fulltime dienstverband. 

Vragen of belangstelling?

Stuur je CV en sollicitatiebrief vóór 31 augustus 2018 naar: m.dejong@eska.com. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op met mevrouw M. (Marja) de Jong (0598318302). 
 
Een assessment kan onderdeel van de procedure uitmaken.  
 
Voor meer informatie over Eska verwijzen we naar onze website: www.eska.com